Home » Valentijnsbox: Wijn & Chocolade

Valentijnsbox: Wijn & Chocolade

Valentijnsbox: Wijn  & Chocolade -  door Wijnklas & The Chocolate Shop

-You & Me are like Wine & Chocolate

Prijs per pakket: 3500

Omschrijving

De box bevat 2 wijnen en 2 chocolades die in combinatie genoten kunnen worden.

De 2 wijnen:

  • Rotari Cuvee 28+ (mousserend wit, It)
  • Geografico Pavonero Primitivo di Manduria 2019 (rood, It)

De 2 repen chocolade:

  • Heinde & Verre White Vibrant Peru 37% (wit)
  • Heinde & Verre Milk 55% (dark milk)

Juist nu is het leuk om met Valentijn je geliefde te laten weten dat je aan hem/haar denkt. The Chocolate Shop & Wijnklas hebben daarom de Valentijnsbox ontwikkeld. De box bevat 2 heerlijke wijnen van Wijnklas met 2 repen ‘bean to bar’ chocolade van The Chocolateshop. De Chocolade en de wijnen zijn zo uitgezocht dat ze bij elkaar passen. Dat is nog een een mooie wijn-spijs combinatie!

De chococlades zijn dus Bean to bar chocolades. Bean to bar chocolades zijn chocolades die zijn gemaakt van cacao dat is ingekocht buiten de grote cacaohandelelaren om zodat echt te traceren is waar de chocolade vandaan komt en de boeren een goede prijs krijgen voor hun cacaobonen.

Een ander groot voordeel is, dat je net zoals bij wijn, de typiciteit van een chocolade kan proeven doordat de cacao uit een specifieke regio komt. Zelf was ik echt verbaasd hoe anders en hoe goed deze chocolade is. Met een klein stukje kan je lang genieten en komen er allerlei smaken vrij, die ik normaal gesproken niet proef in ‘bulkchocolade’.

Combinatie 1. Rotari Cuvee 28+ brut & Heinde & Verre White Vibrant Peru 37%

De mousserende wijn Rotari Cuvee 28+ brut van chardonnay is op dezelfde wijze als champagne gemaakt, met een tweede gisting op fles, en heeft minimaal 28 maanden gerijpt. Hij komt uit Trentino, in de bergen van Noord Italie.

Het eerste wat opvalt is de verfijndheid van de bubbel zelf, die de wijn een zekere romigheid geeft. Verder doet deze pure Chardonnay denken aan rijp geel fruit, aangevuld door hazelnoot, amandelen en iets van vanille. De structuur, het fruit, de zuren, alles is in balans. Met een fijne frisheid en een minerale afdronk. Elegant én complex. Kortom een bijzonder mooie kwaliteit.

De witte chocolade Heinde & Verre White Vibrant Peru 37% is een chocolade me een levendige, rijke en romige smaak. Er is een breed scala aan smaken te ontdekken zoals: lychee, clotted cream, cacao, grenache blanc wijndruiven, custard, levendige fruitige ‘afdronk’.

De cacaoboter die voor deze reep wordt gebruikt, komt uit de regio San Martín in Peru. De cacao groeit in de jungle en is biologisch en heeft een complex fruitig smaakprofiel. Dit alles komt tot uiting in de levendige nasmaak van deze chocolade. Deze chocolade smaakt het beste als je hem binnen ongeveer een dag wordt geconsumeerd, anders verliest het zijn delicate en frisse smaak.

Combinatie 2: Primitivo di Manduria & Heinde & Verre Milk 55%

De rode wijn Primitivo di Manduria komt uit Puglia, de hak van de laars in Italië. De wijnen rondom het plaatsje Manduria behoren tot de beste van het gebied.

De wijn is prachtig robijnrood met een verleidelijke geur van rijp, rood fruit, zwarte kersen, zoete kruiden en een lichte rokerigheid. In de mond is de wijn zwoel en rond, zonder teveel restzoet, maar wel met de kenmerkende rijpe tannines. Een serieuze versie van deze populaire variëteit uit Manduria die door Luca Maroni, een bekende wijnjournalist in Italie, werd beloond met 97 punten!

De dark milk chocolade Heinde & Verre Milk 55% biedt het beste van twee werelden: een harmonieus evenwicht tussen romige Hollandse koemelk en volle chocolade van heerlijke Balinese cacao.  Aroma’s van room en bloemen. Noten van koffie, wit fruit en een sterke maar delicate aanwezigheid van cacao in het midden van de smaak en een uitgesproken hartigheid van gezouten karamel in de ‘afdronk’.

De bonen voor de Noble Bali-chocolade worden gecultiveerd door een klein boerencollectief van ongeveer 10 boeren in de Tabanan-regio van Bali. Gemiddeld is het eiland wat droger in vergelijking met andere eilanden waardoor het geschikt is om cacaobonen in de zon te drogen. Biologisch geteeld en direct verhandeld.

Bestellen? Stuur een mail aan lucien@wijnklas.nl of klik op de bestelbutton. Je krijgt dan per mail een bevestiging. Betaling gaat via tikkie of per factuur.

Verzendkosten: Gratis bij afhalen en bij bezorging vanaf 50 euro in Den Haag. Buiten Den Haag is het gratis bij bestellingen vanaf 100 euro. In andere gevallen 7,25 euro (in Nederland). In Den Haag is levering doorgaans binnen 1 tot 2 dagen mogelijk (indien op voorraad). Buiten Den Haag verloopt de levering via postnl.