Ga naar de inhoud
Home » Malborough Sauvignon Blanc

Malborough Sauvignon Blanc

Southbank Sauvignon Blanc

Southbank 2019

wit | zeer fris |stuivend | kruisbes | passievrucht | gras

Yealands, de producent van Southbank, maakt wijnen in Marlborough op de noordoostkant van het Zuidereiland. De wijngaard voor Southbank ligt ver landinwaarts waar de Waihopai rivier in de Wairau rivier uitkomt. Er wordt gecertificeerd duurzaam gewerkt. Zo grazen er schapen in de wijngaard, zodat er minder gemaaid hoeft te worden en de grond vanzelf weer nieuwe voeding krijgt. Andere voorbeelden: er worden bio-brandstoffen gebruikt, er worden geen pesticiden en insecticiden gebruikt maar natuurlijke tegenstanders worden bevorderd, de druivenresten worden gecomposteerd en in de wijngaard verspreid.

De druiven worden optimaal rijp geplukt en de schillen worden minimaal 12 uur geweekt. Daarna vinificatie en opslag in RVS cuves, er wordt geen hout gebruikt in deze wijn.

South Bank is een zachte, aromatische variant van de bekende Marlborough Sauvignon Blanc. De wijn is een zeer fris, stuivend en verkwikkend. Bleekgeel met groene zweem. In de neus expressief met kruisbessen, buxus en gemaaid gras. In de mond een zachte aanzet, sappig, fris en een goede afdronk. Ideaal bij de borrel of bij lichte (vis)gerechten.

Prijs per fles: 9,00

Bestellen? Stuur een mail aan lucien@wijnklas.nl of via de contactpagina. Je krijgt dan per mail een bevestiging. Betaling gaat via tikkie of per factuur.