Home » Rode Wijn

Rode Wijn

Rode Wijn

Velarino Salento Susumaniello 2018 (rood)

rood | krachtig | rijp | pruim | vanille | zachte tanninen

De Susumaniello druif was zo goed als uitgestorven. Ongeveer 10 jaar geleden heeft een groep innovatieve wijnboeren de druif een nieuwe kans gegeven en niet zonder succes.

In Puglia, de hak van de laars van Italië, waar de druiven van deze wijn groeien, is het warm met significante regenval het hele jaar door rond. Tijdens de zomer zorgen de Afrikaanse winden voor snelle stijging van de tempratuur.

De druiven worden licht overrijp geoogst en worden in stalen cuves vergist. Na het persproces de wijn rijpt 6-8 maanden. 70% van de wijn rijpt in eikenhouten en 30% in stalen tanks.

De vollee rode wijn uit het zuiden van Italië heeft een expressieve geur van rijp fruit, pruimen en vanilletonen. De smaak is krachtig, vol donker fruit met chocolade accenten waarin je de zon kan proeven. Originele wijn!

Lekker bij de kaasplank: Twentse Bunkerkaas is dé tip voor deze wijn, maar ook andere belegen kazen gaan er erg goed bij, zoals een goede Goudse boerenbelegen.

Prijs per fles : 9 euro

Rode Wijn

Ardhuy Ladoix, Bourgogne (rood)

rood| elegant | zacht | fruitig | kers | lange afdronk

Domaine d’Ardhuy is een Bourgognehuis dat in korte tijd tot de top 5 producenten van de regio ging behoren.

De familie Ardhuy bezit meer dan veertig hectare wijngaard in de Bourgogne. Begin 2003 komt Carel Voorhuis, zoon van een advocaat uit Maastricht die eerder een wijnhuis in de Jura had gekocht, als ‘régisseur’ binnen. En dan gaat het snel: al in 2004 kiest de Revue de Vins de France Ardhuy als nummer 3 van producenten in de Côte de Beaune en als nummer 4 in de Côte de Nuits.

Intens robijnrood van kleur. In de neus intens rood fruit (rijpe, sappige frambozen en rode kersen) en wat vanille. In de mond zwoel rood fruit, zachte tannines en zuren, flinke concentratie van smaken. De afdronk wordt gekenmerkt door een sappige structuur. Deze wijn is geen krachtpatser maar juist zeer elegant.

Aanbevolen recept: Eendenborstfilet met cranberrysaus

Druif: Pinot Noir

Prijs per fles: 27 euro