Over Wijnklas

wijnschap in een restaurant

Je smaak ontdekken

Het aanbod van wijnen is immens. Je kunt overal wijn kopen: in de supermarkt, de speciaalzaak en online. Helaas kun je vaak maar weinig proeven en zijn de beschrijvingen van de wijnen summier, waardoor je niet precies weet wat je koopt. Soms blijf je daarom bij dezelfde wijn omdat je weet dat je die lekker vindt. Dat is jammer, want er is zoveel te ontdekken.

Omdat smaak persoonlijk is, wil Wijnklas jou laagdrempelig kennis laten maken met verschillende wijnen en wijnstijlen door wijnproeverijen en wijncursussen te organiseren. Hierbij ligt steeds de nadruk op het proeven van wijn en het vergroten van jouw wijnkennis. Want hoe meer je proeft en hoe meer je weet, hoe eenvoudiger het is om die wijnen te kiezen die jij het lekkerste vindt.

Je smaak ontdekken

Het aanbod van wijnen is immens. Je kunt overal wijn kopen: in de supermarkt, de speciaalzaak en online. Helaas kun je vaak maar weinig proeven en zijn de beschrijvingen van de wijnen summier, waardoor je niet precies weet wat je koopt. Soms blijf je daarom bij dezelfde wijn omdat je weet dat je die lekker vindt. Dat is jammer, want er is zoveel te ontdekken.

Omdat smaak persoonlijk is, wil Wijnklas jou laagdrempelig kennis laten maken met verschillende wijnen en wijnstijlen door wijnproeverijen en wijncursussen te organiseren. Hierbij ligt steeds de nadruk op het proeven van wijn en het vergroten van jouw wijnkennis. Want hoe meer je proeft en hoe meer je weet, hoe eenvoudiger het is om die wijnen te kiezen die jij het lekkerste vindt.

wijnschap in een restaurant

Jou helpen wijn te begrijpen

Stel je voor dat je het wijnschap in de winkel zou kunnen ‘lezen’, zou kunnen begrijpen welke wijnen je ziet, de smaken bijna kan proeven zonder de fles te openen en op zoek kan gaan naar die ene speciale fles die je echt drinken wil…

Dat is precies wat Wijnklas beoogt. Jou helpen wijn te begrijpen zodat jij de juiste keuzes kan maken en zo meer kan beleven met wijn. Bij Wijnklas leer je over wijn, proef je de meest uiteenlopende stijlen en help ik jou om je eigen wijnavontuur vorm te geven.

Cursusoverzicht

hoe maak je een wijnfles open

Jou helpen wijn te begrijpen

Stel je voor dat je het wijnschap in de winkel zou kunnen ‘lezen’, zou kunnen begrijpen welke wijnen je ziet, de smaken bijna kan proeven zonder de fles te openen en op zoek kan gaan naar die ene speciale fles die je echt drinken wil…

Dat is precies wat Wijnklas beoogt. Jou helpen wijn te begrijpen zodat jij de juiste keuzes kan maken en zo meer kan beleven met wijn. Bij Wijnklas leer je over wijn, proef je de meest uiteenlopende stijlen en help ik jou om je eigen wijnavontuur vorm te geven.

Cursusoverzicht

hoe maak je een wijnfles open
Wijnklas: lucien in morgon

Lucien van Wijnklas – wijndocent Den Haag

Mijn naam is Lucien Bisambhar van Wijnklas en ik ben registervinoloog en wijndocent in Den Haag.

Ik heb altijd interesse in en passie voor wijn gehad. Daarom heb ik naast mijn werk als levensmiddelentechnoloog bij onder andere Sara Lee, Unilever en Albert Heijn, verschillende wijnstudies gevolgd en mijn registervinologie behaald.

Omdat ik ook veel plezier haalde uit het lesgeven (ik was docent levensmiddelentechnologie en marketing op het HBO) heb ik besloten mijn kennis van wijn, levensmiddelentechnologie en mijn ervaring in het lesgeven te combineren. Hieruit is Wijnklas ontstaan.

Mijn kwalificaties:

  • Registervinologie (SDEN 4)
  • Certificaat Wijnproefkunde (OINOS – Horstinkwijn)
  • Bodem en Klimaatcertificaat (OINOS – Horstinkwijn)
  • Docent levensmiddelentechnologie en marketing op het HBO
  • Didactische aantekening (BKE/BDB)

Als je meer wilt weten kun je mijn uitgebreide CV vinden op mijn LinkedIn pagina.

Lucien van Wijnklas – wijndocent Den Haag

Mijn naam is Lucien Bisambhar van Wijnklas en ik ben registervinoloog en wijndocent in Den Haag.

Ik heb altijd interesse in en passie voor wijn gehad. Daarom heb ik naast mijn werk als levensmiddelentechnoloog bij onder andere Sara Lee, Unilever en Albert Heijn, verschillende wijnstudies gevolgd en mijn registervinologie behaald.

Omdat ik ook veel plezier haalde uit het lesgeven (ik was docent levensmiddelentechnologie en marketing op het HBO) heb ik besloten mijn kennis van wijn, levensmiddelentechnologie en mijn ervaring in het lesgeven te combineren. Hieruit is Wijnklas ontstaan.

Mijn kwalificaties:

  • Registervinologie (SDEN 4)
  • Certificaat Wijnproefkunde (OINOS – Horstinkwijn)
  • Bodem en Klimaatcertificaat (OINOS – Horstinkwijn)
  • Docent levensmiddelentechnologie en marketing op het HBO
  • Didactische aantekening (BKE/BDB)

Als je meer wilt weten kun je mijn uitgebreide CV vinden op mijn LinkedIn pagina.

Wijnklas: lucien in morgon

Wijnliefhebber?

Volg Wijnklas voor je wekelijkse dosis mooie wijnen, domeinen, wijnweetjes en last minute kortingen