About

Lucien van Wijnklas - wijndocent Den HaagLucien van Wijnklas – wijndocent Den Haag

Mijn naam is Lucien Bisambhar van Wijnklas en  ik ben registervinoloog en wijndocent in Den Haag.

Ik heb altijd interesse en passie voor wijn gehad.  Daarom heb ik  verschillende wijnstudies gevolgd en mijn registervinologie (SDEN4) behaald. Ook ben ik o.a. in het bezit van een certificaat wijnproefkunde (OINOS – Horstinkwijn) en een ‘bodem en klimaatcertificaat’ (OINOS – Horstinkwijn). Ik heb in het verleden wijntechnologie bij Inholland gedoceerd en ben in het bezit van een didactische aantekening (BKE/BDB). Mijn uitgebreide CV is te vinden op mijn linkedin pagina.

Ik ben daarnaast opgeleid als levensmiddelentechnoloog, met als specialisatie drankentechnologie. Na mijn studie ben ik werkzaam geweest in de levensmiddelenindustrie bij onder andere Sara Lee, Unilever en Albert Heijn en als docent levensmiddelentechnologie en marketing op het HBO van Inholland.

In februari 2017 heb ik besloten mijn kennis van wijn, levensmiddelentechnologie en mijn ervaring in het lesgeven te combineren. Hieruit is Wijnklas ontstaan.

Over Wijnklas

Het aanbod van wijnen is immens. Je kunt overal wijn kopen: in de supermarkt, speciaalzaak en online. Helaas kun je vaak maar weinig proeven en de beschrijvingen van de wijnen zijn vaak summier, waardoor je vaak niet precies weet wat je koopt. Vaak blijven mensen bij dezelfde wijn omdat ze weten dat ze die lekker vinden. Dat is jammer, want er is zoveel te ontdekken.

Omdat smaak persoonlijk is, wil Wijnklas mensen laagdrempelig kennis laten maken met verschillende wijnen en wijnstijlen door wijnproeverijen en wijncursussen te organiseren. Hierbij ligt steeds de nadruk op het proeven van wijn en het vergroten van wijnkennis, want hoe meer je proeft en hoe meer je weet, hoe eenvoudiger het is om die wijnen te kiezen die jij het lekkerste vindt.