About

Lucien van Wijnklas - wijndocent Den HaagLucien van Wijnklas – wijndocent Den Haag

Mijn naam is Lucien Bisambhar van Wijnklas en  ik ben wijndocent in Den Haag. Ik ben opgeleid als levensmiddelentechnoloog, met als specialisatie drankentechnologie.

Na mijn studie ben ik werkzaam geweest in de levensmiddelenindustrie en als docent levensmiddelentechnologie en marketing op het HBO.

Ik heb altijd interesse en passie voor wijn gehad.  Daarom heb ik  o.a. een wijnbrevet (SDEN 3), een certificaat wijnproefkunde (OINOS – Horstinkwijn) en een ‘bodem en klimaatcertificaat’ (OINOS – Horstinkwijn) behaald. Vanzelfsprekend ben ik in het bezit van een didactische aantekening (BKE/BDB). Mijn uitgebreide CV is te vinden op mijn linkedin pagina.

In februari 2017 heb ik besloten mijn kennis van wijn, levensmiddelentechnologie en mijn ervaring in het lesgeven te combineren. Hieruit is Wijnklas ontstaan.

Ik ben te bereiken via lucien@wijnklas.nl of via 06 40 71 21 54.

Over Wijnklas

Het aanbod van wijnen is immens. Je kunt overal wijn kopen: in de supermarkt, speciaalzaak en online. Helaas kan je maar weinig proeven en de beschrijvingen zijn vaak summier, waardoor je vaak niet precies weet wat je koopt. Vaak blijven mensen bij dezelfde wijn omdat ze weten dat ze die lekker vinden. Dat is jammer, want er is zoveel te ontdekken.

Omdat smaak persoonlijk is, wil Wijnklas mensen kennis laten maken met verschillende wijnen en wijnstijlen door wijnproeverijen en wijncursussen te organiseren. Hierbij ligt steeds de nadruk op het proeven van wijn en het vergroten van wijnkennis, want hoe meer je proeft en hoe meer je weet, hoe eenvoudiger het is om die wijnen te kiezen die je het lekkerste vindt.