Ga naar de inhoud
Home » Jordan Barrel Fermented Chardonnay

Jordan Barrel Fermented Chardonnay

Wijnklas Wijnshop - Jordan Barrel Fermented Chardonnay

Jordan Barrel Fermented Chardonnay 2018

wit | vol | rijp | vanille | boter | citrus

Jordan is een echt familiebedrijf waar al jaren wijnen van hoge kwaliteit worden gemaakt. De huidige eigenaren, Kathy en Gary Jordan, namen het door de ouders van Gary in 1982 aangekochte domein in 1992 over. Gelukkig was Gary in de jaren 80 al betrokken bij de aanplant. Gary is geoloog en gebruikte zijn kennis om het terroir te analyseren en zorgde er zo voor dat ieder druivenras op de juiste plek werd aangeplant. Tegenwoordig profiteert Jordan enorm van deze keuzes. Hun wijngaarden zijn nu volwassen en zorgen voor een fantastische complexiteit aan hun wijnen.

Jordan combineert de rijpe, geconcentreerde en fruitige toegankelijkheid van de Nieuwe Wereld en de complexe structuur van klassieke wijnen. De internationale waarderingen zijn dan ook enorm. In 2014 werd zelfs deze Barrel Fermented Chardonnay gekroond tot ‘Beste Chardonnay van de Wereld’ door Decanter! In 2016 verdiende deze wijn 91 punten in het Zuid-Afrikaanse Chardonnay Report.

Prijs: 17,50 15,00 laatste fles

Bestellen? Stuur een mail aan lucien@wijnklas.nl of via de contactpagina. Je krijgt dan per mail een bevestiging. Betaling gaat via tikkie of per factuur.