Ga naar de inhoud
Home » Picpoul de Pinet

Picpoul de Pinet

Wijnklas Wijnshop - Domaine Félines Picpoul de Pinet

Domaine Félines 2019

Wit | verkwikkend| fruitig | kruidig | floraal | hooi

Guide Hachette 2020: ** (2018)

Domaine Félines is vanaf 1983 in eigendom van de Jourdan familie en werkt al generaties lang aan ontwikkelen van kwaliteit. Fruit en elegantie zijn de signatuur van hun wijnen. Het domaine ligt in het zuiden van Frankrijk aan de oevers van het Basin de Tau, waardoor het onder invloed staat van verkoelende zeewind. In de wijngaarden die meer landinwaarts liggen, worden de druiven voor de Picpoul de Pinet aangeplant. De wijnen van dit domaine worden regelmatig bekroond in internationale vakbladen en op concours.

Deze Picpoul de Pinet is een levendige witte wijn met veel fruit, sap en zachtheid. Met een heldergele kleur en een speelse groenige sprankeling. De geur doet denken aan bloemetjes, peren, gele appels, ananas en een hint van hooi en selderij. Een heerlijk zachte doordrinker. Sappig ook. Met een verkwikkende tinteling op de tong.


Door zijn zachte structuur drinkt deze picpoul heel gemakkelijk. Overdag én ’s avonds. In Zuid-Frankrijk, waar hij vandaan komt, drinken ze picpoul vaak bij schelpdieren, zoals mosselen en oesters. Even de Frans-Italiaanse grens over en ze serveren er een bord pasta vongole bij. Of zoals de Spanjaarden zouden doen, bij een plateau met gamba’s a la plancha.

Prijs per fles: 9,00

Bestellen? Stuur een mail aan lucien@wijnklas.nl of via de contactpagina. Je krijgt dan per mail een bevestiging. Betaling gaat via tikkie of per factuur.