Ga naar de inhoud
Home » Anjou Blanc

Anjou Blanc

Wijnklas Wijnshop - Château Soucherie Anjou Blanc Ivoire

Château Soucherie Ivoire 2018

wit | complex | fris | rijp | citrus | floraal

Wijn van het jaar 2020

Château Soucherie ligt 25 kilometer ten zuidwesten van Angers (Loire), prachtig gelegen tussen de wijngaarden. Château Soucherie bezit 28 ha wijngaard, waarop Chenin Blanc en Cabernet Franc is aangeplant. Sinds de talentvolle wijnmaker Thibaud Boudignon in 2007 werd aangesteld, hebben de wijnen een enorme kwaliteitssprong gemaakt. Hij is geen man van dikke wijnen maar van lage rendementen en wijnen die het terroir laten spreken. Dit leidt tot zeer pure wijnen met een grote mate van finesse, complexiteit en lengte, uitermate geschikt voor de klassieke Franse keuken!

Deze Anjou Blanc 2018, gemaakt van chenin blanc, is een lichtgele wijn en heeft in de neus relatief rijpe aroma’s; bloemig, aromatisch, tropisch fruit. Ook in de smaak doet de wijn rijp aan. Hij is rond van structuur, heeft milde zuren, heeft een goede concentratie en balans tussen het rijpe aromaprofiel en de sappige smaak. De afdronk is mooi.

Deze wijn is uitgeroepen tot wijn van het jaar 2020 door proefschrift in de categorie 15 t/m 20 euro.

Aanbevolen recept: Rillette van warmgerookte zalmfilet met dille

Prijs per fles: 18,00

Bestellen? Stuur een mail aan lucien@wijnklas.nl of via de contactpagina. Je krijgt dan per mail een bevestiging. Betaling gaat via tikkie of per factuur.