Ga naar de inhoud
Home » Saint Mont – Sud Ouest

Saint Mont – Sud Ouest

Château de Sabazan

Chateau Sabazan, 2014

rood | krachtig | zwart fruit | kruiden | hout | zwarte kleur

Als niemand hem wil, drink ik hem zelf op

Saint Mont ligt in het wijngebied Sud Ouest. Het is een relatief onbekend gebied in de buurt van Bordeaux. Door de onbekendheid vind je er regelmatig schitterende wijnen die slechts een fractie kosten van wat ze waard zijn. Deze chateau Sabazan is daar een mooi voorbeeld van. Dit chateau is eigendom van Plaimont, een innovatieve coöperatie in Saint Mont. Plaimont besteedt jaarlijks 5 tot 10% van zijn omzet aan innovatie. Voorbeelden van innovaties zijn het ‘redden’ van bijna uitgestorven druivenrassen (zoals recent de manseng noir) en het experimenteren met de groene oogst.

Deze ‘groene oogst’ is toegepast op Château de Sabazan. Hierbij blijven er slechts 4 of 5 trossen aan elke wijnstok hangen waardoor deze optimaal tot ontwikkeling komen. Dit heeft model gestaan voor het kwaliteitsbesef van de hele regio.

Klassieke rode wijn uit het zuidwesten van Frankrijk, een echte Zuid-Franse krachtpatser van Tannat, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc en Servadou. Deze rode wijn is opvallend donker van kleur, inktachtig met een paarse rand. De geur is rijk en verrassend: toast, hout, leer, iets laurier en eucalyptus, naast bakken gekonfijt zwart fruit, zoals bramen en zwarte bessen. De wijn is ferm, maar absoluut ook elegant. Energiek en mooi in evenwicht. Met zachte, rijpe tannines en een fijne lengte.

Voordat hij wordt geschonken, is het aan te raden deze wijn te karafferen. Goed op dronk is hij heerlijk bij gegrilde gekruide lamskoteletten, wildgerechten en stoofgerechten met Provençaalse kruiden.

Deze wijn kan meer dan 10 jaar bewaard worden. Als je deze wijn per 6 koopt wordt deze in houten kist geleverd. Jaargang wordt dan 2016.

Prijs per fles: 18,00 laatste fles van 2014

Bestellen? Stuur een mail aan lucien@wijnklas.nl of via de contactpagina. Je krijgt dan per mail een bevestiging. Betaling gaat via tikkie of per factuur.