Ga naar de inhoud
Home » Champagne

Champagne

dosnon-recolte-brute

Dosnon Recolte Brute

wit | mousserend | fijne mousse | droog | brioche | hout

Als beste getest in Winelife

De champagne Dosnon Recolte Brute is een kleine Champagneproducent in het zuidelijkste stukje van de Champagnestreek, de Côte de Bar. Daardoor hebben al hun wijnen een rijk aroma en zachte, ronde smaak.

Dosnon Recolte Brute is een champagne met een moderne uitstraling door het gebruik van zeer elegante labels. Het domein ligt twee kilometer van de grens van de Côte d’Or en heeft daardoor hetzelfde terroir als Bourgogne: kalkhoudende kleibodem met grote hoekige kalkstenen, identiek aan enkele Grand Cru terroirs in Chablis. Zowel de alcoholische als de malolactische vergisting vindt in barrique plaats. De barriques komen van een tonnelier uit Puligny-Montrachet en zijn gebruikt door topproducenten zoals Domaine Leflaive. De Récolte Brute werd al diverse malen als beste getest in Winelife.

Elegante neus met citrus, kruiden, rozen en toast. In de mond een fijne mousse en een goede concentratie met brioche, strak droog met prachtige, rijpe zuren.

Druif: Pinot noir (70%) en chardonnay (30%)

Prijs per fles: 42,00 35,00 Laatste flessen

Bestellen? Stuur een mail aan lucien@wijnklas.nl of via de contactpagina. Je krijgt dan per mail een bevestiging. Betaling gaat via tikkie of per factuur.