Ga naar de inhoud
Home » Lagrein Trentino

Lagrein Trentino

Castel Firmian Lagrein Reserva

Castel Firmian 2017

rood | gebalanceerd | bessen | bramen | vanille | amandel

Deze wijn wordt gemaakt door MezzaCorona. Dit wijnbedrijf bestaat al sinds 1904 en is een van de allereerste coöperaties in Italië.  Trentino ligt in het noorden van Italië tussen Verona en de Alpen waar de wijnbouw geconcentreerd is in het dal van de Adige. Kenmerkend voor de streek is een behoorlijk gevarieerde aanplant van bekende en minder bekende druivenrassen.

Lagrein is een lokaal druivenras dat al sinds de 15e eeuw wordt verbouwd. De Lagrein-wijngaarden worden op de heuvels op 200-400m langs de Adige-vallei verbouwd met de eenvoudige pergola: dit garandeert een uitstekende blootstelling van de trossen aan de zon en garandeert een uitstekende aromatische en polyfenolische rijpheid zonder het risico van verbranding van de bessen. Wanneer de druiven perfect rijp zijn, worden ze rond de tweede week van oktober geoogst en met de hand geselecteerd.

De druiven worden klassiek gevinifieerd , bij een temperatuur van 26 ° C gedurende 12-13 dagen. Dit wordt gevolgd door 10 maanden rijping in Franse eikenhouten barriques. Tenslotte is er nog eens 12 maanden rijping op fles.

Robijnrood van kleur. Het bergklimaat geeft aroma’s van rijpe rode bessen, bramen en bosbessen. Het boeket wordt gecompleteerd door de delicate toets van vanille en amandel, afkomstig van de houtrijping. De wijn is gestructureerd en delicaat tegelijkertijd. Met zachte tannines en een mooie balans door de fijne zuren.

Deze wijn is op zijn best bij rijkere, kruidige voorgerechten. Hij maakt gerechten met dikke sauzen, lasagne, wild en gegrild vlees nog lekkerder. Of combineer het met een (vettig) sappig worstje klaar op de barbecue.

Prijs per fles: 12,00 10,00

Bestellen? Stuur een mail aan lucien@wijnklas.nl of via de contactpagina. Je krijgt dan per mail een bevestiging. Betaling gaat via tikkie of per factuur.