Ga naar de inhoud
Home » Barolo Barbis

Barolo Barbis

Pier Barolo

Pier 2013

Rood | complex | kers | pruim | zoethout | gedroogde rozenblaadjes

 “Wijn van de koningen en koning van de wijnen “

Pier Paolo Grasso is de derde generatie die dit familiebedrijf voortzet. Hij combineert de kennis van zijn opa en vader met moderne inzichten en creëert daarmee kwalitatieve en toegankelijke wijnen.

Pier is de eerste voornaam van Pier Paolo Grasso, een telg uit de beroemde Grasso-familie. Omdat er vaak verwarring ontstaat tussen de domeinen van de verschillende familieleden, heeft Pier ervoor gekozen onder zijn voornaam te werken. De wijnmaker is Dante Scaglione van Bruno Giacosa.

Barolo behoort tot de absolute top van Italië en daarmee tot de top in de wereld. Daarom wordt Barolo ook wel “wijn van de koningen en koning van de wijnen“ genoemd. Ook leuk om te weten; waar 2013 in andere gerenommeerde wijngebieden zoals Bordeaux en Bourgogne een zeer slecht jaar was, was 2013 juist een zeer goed jaar voor Barolo.

Voor deze wijn worden de druiven streng geselecteerd en alleen de allerbeste druiven worden gebruikt. De fermentatie duurt 10 dagen tot maximaal 30 dagen bij een gecontroleerde temperatuur. Daarna wordt de wijn overgebracht naar grote eikenhouten vaten van 5.000 liter waar hij gedurende ten minste 36 maanden zal rijpen en verfijnen voordat hij wordt gebotteld. Daarna rijpt waar hij nog eens 6 maanden op de fles voordat hij op de markt wordt gebracht.

Robijnrode kleur. Een bouquet van kersen, anijs, kruidnagel, gedroogde roos, zoethout en cacao. In de mond is hij vol, fluweelzacht, harmonieus en elegant met fijne tannines.

Uitstekend bij rood vlees, wild en voorgerechten op basis van vlees. Drink deze wijn uit een breed (Bourgogne) wijnglas. Kafferen is aanbevolen.

Prijs per fles: 35,00 laatste flessen

Bestellen? Stuur een mail aan lucien@wijnklas.nl of via de contactpagina. Je krijgt dan per mail een bevestiging. Betaling gaat via tikkie of per factuur.