Ga naar de inhoud
Home » Cava Brut Reserva

Cava Brut Reserva

Wijnklas Wijnshop - Agustí Torelló Cava

Agustí Torelló 2016

wit | mousserend | intens | elegant | brioche | citrus

Agusti Torelló is een kwaliteits Cava-huis, waarbij uitsluitend wordt gewerkt met traditionele druivenrassen, de Macabeo, Xarello en de Parellada.

Alle wijnen worden pas bij bestelling gedegorgeerd (gistresten verwijderd en champagnekurk geplaatst), zodat ze langer fris zijn na aflevering. De degorgeerdatum staat ook op de flessen, iets wat zelfs veel champagnehuizen niet doen. Bovendien is het één van de weinige huizen die alle Cava’s durft te maken van één jaargang. De mooie droge en eerlijke stijl typeert de wijnen van Agusti. Agusti Torelló is het enige Cava-huis dat zijn flessen vooral afzet in (de tophoreca van) Catalonië, zoals bij El Celler de Can Roca.

Deze Brut Reserva heeft een frisse neus van groene appel en verse kruiden als munt. In de mond zeer fijn en mineraal met een mooie balans tussen zuren en een bescheiden dosage. Kortom, een frisse Cava van een waanzinnig niveau dat als prachtig aperitief geschonken kan worden.

Prijs per fles: 17,50 UITVERKOCHT

Bestellen? Stuur een mail aan lucien@wijnklas.nl of via de contactpagina. Je krijgt dan per mail een bevestiging. Betaling gaat via tikkie of per factuur.